Tai Ji Qi Gong

Qi Gong oefeningen maken onderdeel uit van de oude traditionele Chinese lichaamsleer. Bewust gestuurde bewegingen en specifieke ademhalingsmethodes:

 • Versterken het lichaam
 • Verhogen de vitaliteit, lenigheid…
 • Verbeteren de lichaamshouding en het gebruik van ons lichaam in het dagelijkse leven
 • Vormen de basistraining voor Taiji en andere krijgskunsten, maar ook als fundering voor Yoga

Verwacht geen new age-achtige of spirituele verhalen, maar een praktische, wel doordachte benadering die een duidelijk beeld geeft van het hoe en het waarom van Qi Gong en Taiji.Deze lessen zijn toegankelijk voor volledige beginners, als ook voor Taiji en yoga beoefenaars die nieuwsgierig zijn naar meer.Beoefenaars die graag deze specifieke manier van bewegen en kracht uitoefenen, willen toepassen in het martiale gedeelte, kunnen aansluitend deelnemen aan de Shoubo lessen.

Klaar voor een proefles?
Qigong taijii

No basics, no Kung-Fu

shoubo ternat demonstratie

Shoubo

Shoubo is een discipline uit de chinese krijgskunsten, die ontstaan is uit de moederkunst Shuai-Jiao. Shuai-Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan teruggevonden worden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Chinees worstelen, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd.

Recentelijk is deze discipline aan een opmars bezig in Europa en in de wereld. Men probeert deze complete gevechtssport ook op te nemen binnen de olympische spelen. Shoubo kan namelijk geplaatst worden binnen de wushu, beter bekend als kung fu. De club in Ternat zal Shoubo nu verder ook tot ontwikkeling brengen in België.

Shoubo kan zowel competitief als recreatief beoefend worden. De sport is zowel toegankelijk voor iemand die een brede ervaring wilt opbouwen met krijgskunsten als voor iemand die op een gezonde manier aan lichaamsbeweging wenst te doen. Tijdens de lessen in Ternat zal sterk gewerkt worden aan lichaamscoördinatie met een focus op de versterking van de structuur van het lichaam met bijhorende ademhalings- en lenigheidsoefeningen. Daarnaast leer je op een vloeiende manier te bewegen. Bovendien zorgen we voor een dynamisch gedeelte dat goed zal zijn voor je conditie en die je tal van technieken zal bijbrengen met focus op slagen, trappen en worpen.

We verwachten van de Shoubo beoefenaars dat ze deelnemen aan de voorafgaandelijke Qi Gong basistraining.

Klaar voor een proefles?

Onze Trainingen

Tai Ji - Qi Gong

 • Versterk het lichaam
 • Verhoog uw lenigheid
 • Verbeter uw lichaamshouding
 • Maandag 20u30 - 21u30

Shoubo

 • Ontdek traditionele Chinese krijgskunsten
 • Verbeter lichaamscoördinatie
 • Versterk de structuur van uw lichaam
 • Maandag 21u30 - 22u30

Workshops

 •  
 • Contacteer ons voor stages en workshops op verplaatsing of bij jou in de club.
 •  

Over Ons

Aanpak en filosofie.

In onze club kan je met de trainers Kris en Christophe rekenen op jarenlange ervaring binnen de Chinese krijgskunsten. Onder leiding van Dirk Crokaert behaalden ze verschillende successen op internationale kampioenschappen. Deze prestaties kwamen tot stand door het trainen van de Shoubo-technieken als ook de basisoefeningen.

De traditionele Qi Gong basisoefeningen dragen bij tot een efficiëntere manier van bewegen en lichaamsbeheersing zoals in de Chinese krijgskunsten is voorzien. No basics, no Kung-Fu!!! Bij ons kan je terecht om gevechtsport en de basis ervan te leren in een veilige en vriendschappelijke omgeving, waar iedereen op zijn niveau kan evolueren.Trainingsdag

Maandagavond
van 20u30 tot 21u30 (Tai Ji)
van 21u30 tot 22u30 (Shoubo)

Locatie

Sporthal Ternat

Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat

Rekeningnummer

Verzekering, Lidgeld Vlaamse Wushu Federatie en maandelijkse betalingen

BE23 9730 7629 6291

sfeerbeelden

Cours d'essai gratuit?

Contactez-nous pour plus d'informations